this is for sticky post

Thursday, December 1, 2011

Rainbow cake


Assalamualaikum wbt..
finally i got the mood to update the blog again..
punyalah lama tuan tanah x peduli ..nasib baik boleh sign in lagi..
kengkawan pon mesti dah lupa kewujudan blog ni..kan..
never mind..kita pelan2 kayuh lepas ni..
dah lama x buat kek..x lupa camana nk frost kek...turn table pon macam dah xleh pusing dah..
so jadi mcm budak baru belajar ..banyak kena study balik..
anyway..memandangkan demam rainbow cake ni tengah hebat melanda bakers..i pon tringin nk try..tp bila google semuanya guna white cake recipe..pakai egg white je...i maleh nk pening2 apa nk buat ngan egg yolk tu..so i try pakai resepi butter cake biasa..bole gitu?
frosting pon ngan butter cream biasa...blom blajo wat italian butter cream...




buat kek ni utk birthday anak no 2..Imran..



masa potong kek tu..semua cam 'wahhhhhh..' sbb x penah tgk kek so colourful cam tu....


i'll post the recipe upon request..
mode: malas menaip

wassalam

4 comments:

  1. Salam Umie,
    Selamat kembali ke dunia maya....and happy birthday Imran, semuga menjadi anak yang terbaik...

    Cantikla rainbow kek Umie, akak aja belum try, tak tau la bila nak sampai seru tu...

    ReplyDelete
  2. Wa, femes eh kek ni sekrg, br tgk kek hanis zulikha, camni la jgk. anyway, mummy, mintak ampun dan tabiikk bebanyak, satu janji tak dapat nak dilunaskan, hajat nak gi tgk baby, nmpknya x kesampaian. mintak ampun dr ujung rambut sampai ujung kuku ya..ada umur kita jumpa lagi.

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Umie...Lamaaaa betui x dpt ke sini. Wahhhhh, (sambil mulut ternganga ni) teruja betul akak tengok kek rainbow yg cantik menawan. Sebenornye akak x lupa pun blog ni tau, cuma aritu bloglist akak tetiba meragam, skrg dh dpt balik link cakesville..

    Semoga lebih banyak kek lepas nie yea...:))

    ReplyDelete
  4. Cantiknye... sangat impressed tau dengan kek ni. Very well done!

    ReplyDelete